De Beste Koffers
Tips om de ruimte in je koffer te maximaliseren

Tips om de ruimte in je koffer te maximaliseren

Geplaatst door 09-02-2023 20:30 door Ferry Muts

Alles wat je nodig hebt in je koffer stoppen voor die volgende reis kan een hele uitdaging zijn. Gelukkig kun je met een paar tips en trucs de ruimte in je koffer maximaliseren en het meeste halen uit je beperkte opbergruimte.

Plan eerst wat je nodig hebt voor je reis en pak licht in. Kies spullen die meerdere functies vervullen, zoals kleding van sneldrogende stof of spullen die meer dan eens gedragen kunnen worden. Zo heb je minder ruimte nodig in je bagage. En in plaats van toiletartikelen en andere zaken op ware grootte mee te nemen, kun je beter kiezen voor reisverpakkingen die er gemakkelijker in passen.

Ten tweede: rol je kleren op als je ze in je koffer stopt. Rollen is een veel efficiëntere manier van inpakken dan plat opvouwen, omdat het de ruimte maximaliseert, kreukels vermindert en je je spullen gemakkelijker kunt ordenen. Bovendien is het gebruik van vacuümzakken om je kleren samen te persen een geweldige manier om ruimte te besparen, want ze kunnen je kleding tot 75 procent kleiner maken.

Ten derde: maak gebruik van de zakken, zakjes en andere opbergmogelijkheden in en buiten je koffer. Maak gebruik van alle beschikbare opbergvakken om je ruimte te optimaliseren, bijvoorbeeld door grotere zakken te gebruiken voor voorwerpen die omvangrijker zijn of meer bescherming nodig hebben. Indien nodig kun je ook extra organizers aanschaffen om je organisatie en ruimte te maximaliseren.

Leg ten slotte de zwaarste voorwerpen onderin je koffer, want dat helpt om het zwaartepunt laag te houden en je koffer te stabiliseren tijdens het dragen. Controleer bovendien of de luchtvaartmaatschappij strikte gewichtsbeperkingen heeft, want dan kun je beter bepalen hoeveel je mee kunt nemen.

Als je deze tips volgt, ben je er zeker van dat je de ruimte in je koffer maximaliseert en het meeste uit je volgende reis haalt.